En veldig god, - men mektig kake!
Jeg halverte oppskriften for jeg synes det er litt kult med småe kaker. Oppskriften er til ei vanlig stor rund kake. Oppskriften fant jeg på smash sin hjemmeside. Jeg bare trixet med kremen litt, og tilsatte litt smash i bunnen :)
Kakebunn:
4 eggehviter
3 dl sukker
40 stk ritzkjeks
(Litt knust smash)
Pisk hvitene stive, tilsett sukkeret litt og litt og pisk til marengs. Knus kjeksene i en pose. Vend kjesken i marengsen og ev litt smash.
Fordel marengsen i to former på 26dm og bakepapir i bunnen.
Stekes på 175gr i 25 min.
Avkjøl.
Sjokoladekrem:
4eggeplommer
3ss sukker
60 gr smør
200 gr sjokolade
Smelt smøret i en kaserolle, tilsett sjokoladen og rør til den er smeltet. Ta kjelen av platen og tilsett sukker og eggeplommer. Rør godt, til den er klumpfri. Avkjøl til den er smørbar.
Fordeles på de to kakebunnene. Settes kjølig ca 1 t til den har satt seg.
Fyll:
5 dl vaniljekrem (jeg lagde hjemmelagd, men du kan godt kjøpe ferdig)
3dl fløte
100 gr knust smash
Bland fløtekremen med vanilje kremen.
Vaniljekremen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar