Søk i denne bloggen

søndag 8. mars 2015

Påskekake 🐥🐤🐣



En herlig nøttemarengs med hasselnøtter og sjokolade og kaffekrem. Pyntet med appelsinfileter og karamelliserte haselnøtter. ❤️


Hasselnøttbunner, 3stk


Litt krem på fatet så bunnene ikke glir! 😊


Legg en bunn på fatet oppå kremen.


Legg på kaffekrem , ny bunn oppå og gjør det 3 ganger.


Så den ser slik ut.


Ta to appelsiner og skjær ut fileter.


Legg filetene i en klase midt på kaken så det blir høyde på den.


Pynt med karamelliserte hasselnøtter.



Voila!! Da får du denne fine og gode kaken! Enjoy! 🐥🐤🐣





Oppskrift; 

Bunnen;

5 eggehviter
300 gr sukker
150 gr hasselnøtter
1,5 ts maizenna
1 ts eddik
1 ts vaniljesukker
2 gode ss sjokoladesaus
Litt tørrkaffe til dryss

Pisk eggehvitene til lett skum, ha i sukker litt og litt til skummet blit tykkt og blankt. Bland hasselnøttene med vaniljesukkeret og maizenna, og rør inn i marengsen. Tilsett eddiken. Rør inn sjokoladesausen med lett hånd så det blir marmormerert. Smør marengsen utover et bakepapirkledd stekebrett. Og dryss over litt tørrkaffe. Stekes på 150 gr i 25 min. 

Karamelliserte hasselnøtter

80 gr sukker
120 gr hasselnøtter

Smelt sukkertet i stekepannen, hell over nøttene, dekk de med karamellen og hell det over på bakepapir. Avkjøl. 

Appelsinfileter

Ta to appelsiner, skjær av topp og bunn. Skjær av sidene, pass på at det ikke er noe hvitt på appelsinen. Ha appelsinen

 i hånden og ta kniven og skjær ut fileter mellom sidene mellom båtene. 


Kaffekrem

3 dø fløte
0,5 dl sjkker
3 ss nespresso tørrkafe
0,5 ts vanilje sukker

Alt piskes sammen til en deilig krem. 

Monteres sammen. 



Klæm Cecilie 🐣

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar