Søk i denne bloggen

søndag 15. september 2013

ELTEFRITT BRØD

ER jo så poppis med eltefritt brød fortiden så det måtte jeg også prøve. Lagde deigen lørdags kvelden og vi hadde nystekt brød søndags morgen! :)

 Dette er en super enkel  oppskrift. Det eneste man egentlig  trenger er en keramikk bolle eller noe annet som tåler sterk varme med lokk.
250 gr sammalt rug
250 gr sammalt hvete
250 gr hvetemel
0,5 ts tørrgjær
2 ts maldonsalt
6 dl vann

Røres godt sammen.
skal stå på kjøkkenbenken med plast over seg i 10-12 timer.

Sett ovnen på 250 grader . 
Sett inn bollen med lokk inn i ovnen en halvtime før du skal steke brødet.
Ha masse mel på et bakepapir og vipp inn kantene mot midten.
Deigen skal være ganske løs.
Ta ut bollen og vipp deigen nedi.
Sett på lokket og sett inn i ovnen i en halvtime,
Etter en halvtime ta av lokket og stek videre i et kvarter.
  ENJOY!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar