Søk i denne bloggen

søndag 15. september 2013

VANILJEKREM

 Ekte vanilje krem er bare nam! 

375 ml fløte
375 mi h-melk
150 gr sukker
6 plommer
50 gr maizenna
0,5 vaniljestang.

Kok opp fløte og melk med vaniljestangen som er delt og frøene er skrapt ut.
Rør sammen sukker, plommer og maizenna.
Når det har kokt opp må eggene tempereres.
Da tar du en øse med kokende veske i eggeblandingen og rører rundt.
Det gjør du helt til eggeblandingen er varm. 
Da heller du eggeblandingen i den kokende melken og rører til den blir tykk. 
IKKE KOKES!!!

Denne kremen bør avkjøles fort så hell den over noe som er ganske stort og settes i kjøleskapet med engang! Ha gjerne vanlijestangen i. 

Denne kremen kan du bruke i skolebrød og annen hvetebakst eller bruke 50/50 vaniljekrem og pisket fløte, til fyll i kaker.

ENJOY!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar